Üst Menü

User Menü

SİVRİCE MESLEK YÜKSEKOKULU

Sivrice Meslek Yüksekokulumuz; 1995 - 1996 öğretim yılında Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Programı ile eğitime başlamıştır. 1996-1997 öğretim yılında Arıcılık, Turizm ve Otelcilik ile Harita Kadastro Programlarını açarak alanını genişletmiştir. Genişletme faaliyetleri; 2001-2002 öğretim yılında Süt Hayvancılığı programı, 2007 - 2008 öğretim yılında da At Antrenörlüğü ile Atçılık İşletmeciliği Programlarının açılması ile devam etmiştir. 2009 – 2010 Eğitim – Öğretim yılında Yüksek Öğretim Kurumu’ nun aldığı kararla Meslek Yüksekokulumuzda bulunan programlar yeni yapılandırmaya giderek program adları değiştirilmiş. Eğitim faaliyetlerimiz Rektörlük Kampüsü’nde  geçici olarak devam etmektedir.

Sivrice ilçesinde eğitim ve öğretim yaptığımız Yüksekokulumuza ait binalar, Ağustos 2004 tarihinde meydana gelen deprem neticesinde kullanılamaz hale gelmiştir ve hali hazırda atıl durumdadırlar. Faaliyetlerimiz, Elazığ Merkez İlçe’deki Rektörlük Kampusu’nda bulunan Veteriner Fakültesine ait binada devam etmektedir.

Meslek Yüksekokulumuzda modern eğitimin tüm imkanları kullanılarak, öğrencilerimize ulusal ve uluslar arası alanda diğer üniversitelerle rekabet edecek seviyede eğitim vermeye çalışmaktayız. Meslek yüksekokulumuz mezunları gerek kamu sektöründe gerekse de özel sektörde meslek elemanı olarak istihdam edilmektedir.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Arıcılık Programı