Fırat Üniversitesi Sivrice Meslek Yüksekokulu İle Türkiye Jokey Kulübü Arasında Mesleki Eğitime Destek Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi Sivrice Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ile Türkiye Jokey Kulübü arasında Mesleki Eğitime Destek protokolü imzalandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Sivrice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çay, At Yetiştiriciliği ve Antrenörlüğü alanında daha nitelikli meslek elemanının yetiştirilmesi ve programın üniversite sınavında daha yüksek oranda tercih edilmesini sağlamak, öğrencilerin başarılarını teşvik etmek, Atçılık sektöründe küresel bir oyuncu olmayı hedefleyen ülkemizde bilgi, beceri ve donanım sahibi mesleki ahlak ve sorumluluklarını bilen, teknik elemanların yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Türkiye Jokey Kulübü ile mesleki eğitime destek protokolü imzaladıklarını söyledi.

İmzalanan protokolle en yüksek puanla yerleşen ilk 5 öğrenciye birinci öğretim yılı sonuna kadar, birinci öğretim yılı sonunda, yıl sonu değerlendirmesinde en yüksek not ortalamasına sahip ilk 5 öğrenciye ikinci öğretim yılı sonuna kadar, olmak üzere her yıl toplam 10 öğrenciye asgari brüt ücretin yüzde 30’undan az olmamak koşuluyla Eğitim desteği verileceğini belirten Prof. Dr. Çay, 2017-2018 Öğretim yılında Ekim ve Haziran ayları arasında 9 ay öğrenci başına aylık 535 TL Mesleki Eğitim Desteği ödeneceğini söyledi.

Sivrice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çay, protokolün oluşmasında emeği geçen Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kuruluna ve kendilerine her türlü desteği sağlayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’a teşekkür etti.